Uzun yıllardır profesyonel olarak benim de icra ettiğim fotoğrafçılık sanatı, günümüzde en popüler sanat dalları arasında yer alıyor. Her kuşaktan bireyin uğraş alanına giren fotoğrafçılık, ortam fark etmezsizin yapılabiliyor olması onu cazip kılıyor. Gerekli ışık ve elinizde fotoğraf makineniz varsa her yerde fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak ben bunu hobi ve acemi şekilde yapmak istemiyorum, profesyonel olmak istiyorum diyorsanız kapsamlı bir eğitim almanız şart. Bu alanda tanınmış ve başarılı bir fotoğrafçı eğitmeninden ders almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Nitekim daha özel teknik ve yöntemleri onlar sayesinde öğrenerek kendi çekimleriniz esnasında uygulayabilir hatta geliştirebilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki profesyonel olmak için çok çalışmanız gerekiyor. Eğitim süreci boyunca elinizden fotoğraf makinenizin düşmemesi, sürekli demo çekimler yapmanız gerekiyor. Bu süreçten geçmiş bir kardesiniz olarak şu an da geldiğim seviyeyi, iyi bir eğitim almama ve çok çalışmama borçluyum. Siz değerli fotoğrafçılık meraklısı dostlarıma da başlangıç seviyesi için bazı tüyolar ve ekipman fikirlerini vermek istiyorum. Verdiğim bilgiler sayesinde eğitim sürecini daha kolay gerçekleştirebileceksiniz. O halde iyi okumalar dilerim.
Fotoğrafçılığa Başlangıç
Öncelikle bu zevkli uğraşı seçtiğiniz için sizi tebrik ederim. Her süreci ayrı bir keyif veren fotoğrafçılığı iyi ki seçtim diyeceksiniz. Sürekli belirtiyorum ancak bu işte profesyonel olmak istiyorsanız iyi bir eğitim almalı ve çok çalışmalısınız. Başarılı bir çalışma ortaya koymak için bu 2 madde oldukça önemlidir. Eğitim almaya başlayan başlangıç seviyesindeki arkadaşlarım için de ekipman önerileri vermek istiyorum. Hadi başlayalım.
Fotoğrafçılığa Başlayanlar İçin Ekipman Önerileri
Fotoğrafçılığa yeni başlayan dostlarıma her zaman üst düzey bir fotoğraf almaması gerektiğini söylerim. Çünkü fotoğrafçılığın temelini öğrenirken ona en yardımcı olacak basit bir cihaz yeterli olacaktır. Sizler için piyasa araştırması yaparak buna en uygun cihazın Canon 80d olduğuna karar verdim. Gerçekten de tam bir başlangıç seviyesi ürünü. Fotoğraf makinesini daha yeni tutacak olan arkadaşlar için kolay kullanılabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca fiyat/performans ürünü olması sebebiyle de bu makineyi almanızı önerebilirim.
Lens konusuna da gelecek olursak manzara çekimleri için 70 300 sigma lens alabilirsiniz. Portre fotoğrafları çekecekseniz de len diyafram aralığı 2.8 ila 3.5 olan herhangi bir lensi tercih edebilirsiniz. Belirttiğim bu lens ile istediğiniz o kusursuz fotoğrafları kolayca çekebilirsiniz.
Gelelim flash konusuna. Size önerdiğim Canon 80d de aralarında olmak üzere genellikle tüm fotoğraf makinelerinde flash bulunuyor. Ancak karanlık veyahut da çok loş bir ortam için harici flasha ihtiyaç duyabilirsiniz. Harici bir flash modeli özellikle şu olmalı diye belirtmek istemiyorum ancak ışık gücü yeterli bir harici flash edinebilirsiniz.
Yeni başlayanlar için gerekli bir başka ekipman da tripod. Tripod’u fotoğraf makinesini ilk etapta kontrol edemeyen dostlarım için şiddetle öneriyorum. Tripoda tutturdugunuz fotoğraf makinesi ile çekimler yaparak pratik yapabilirsiniz. O anda tripod üzerindeki fotoğraf makinesini elinizle tutarak yavaş yavaş harici kullanabilir hale geleceksiniz. Boy yüksekliği değişebilir olan herhangi bir tripodu satın alabilirsiniz.
İlk etapta başlangıç seviyesinde olan arkadaşlarım için fotoğraf makinesi, lens, flash ve tripod gibi gerekli temel ekipmanlar hakkında detaylar verdim. Belirttiğim öneriler ışığında alacağınız ekipmanlar sayesinde kolaylıkla eliniz fotoğraf makinesine alışır hale gelecektir. Sitemin blog kısmından orta ve üst düzeydeki arkadaşlar için de ekipman önerilerinde bulundum, inceleyebilirsiniz. Fotoğrafçılık alanına büyük bir hevesle başlamış olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Leave a comment